نرم افزار انسیس فلوئنت چیست ؟
قبل از معرفی نرم افزار انسیس فلوئنت نیاز است تا در مورد دینامیک سیالات محاسباتی اطلاعاتی کسب نماییم.
دینامیک سیالات محاسباتی (CFD):
دینامیک سیالات محاسباتی(CFD) یکی از بزرگترین زمینه هایی است که مکانیک قدیم را به علوم رایانه و توانمندی های نوین محاسباتی آن در نیمه دوم قرن بیستم و در سدة جدید میلادی وصل می کند. دینامیک سیالات محاسباتی علم پیش بینی جریان سیال، انتقال حرارت، انتقال جرم، واکنش های شیمیایی و پدیده های وابسته به آن به وسیلة حل معادلات ریاضی که قوانین فیزیکی را بیان می کنند، با استفاده از یک فرآیند عددی است. این معادلات شامل پایستاری جرم، مومنتوم، انرژی، ذرات و غیره است. در این روش با تبدیل معادلات دیفرانسیل پاره ای حاکم بر سیالات به معادلات جبری، امکان حل عددی این معادلات فراهم می شود. با تقسیم ناحیه موردنظر برای تحلیل به المان های کوچکتر و اعمال شرایط مرزی برای گره های مرزی با اعمال تقریب هایی، یک دستگاه معادلات خطی به دست می آید که با حل این دستگاه معادلات جبری، میدان سرعت، فشار و دما در ناحیه موردنظر بدست می آید. با استفاده از نتایج بدست آمده از حل معادلات می توان و برآیند نیروهای وارد بر سطوح، و ضریب انتقال حرارت و غیره را محاسبه نمود. اکنون روش دینامیک سیالات محاسباتی جای خود را در کنار روش های آزمایشگاهی و تحلیلی برای تحلیل مسائل سیالات باز کرده است و استفاده از این روش ها برای انجام تحلیل های مهندسی امری عادی شده است. درواقع تحلیل های دینامیک سیالات محاسباتی مکمل آزمایش ها و تجربیات بوده و مجموع تلاش ها و هزینه های موردنیاز در آزمایشگاه را کاهش می دهد. دینامیک سیالات محاسباتی به صورت گسترده در زمینه های مختلف صنعتی مرتبط با سیالات، انتقال حرارت و انتقال مواد به کمک سیال بکار گرفته می شود. از جمله این موارد می توان به صنعت کشتی سازی، صنعت خودروسازی، صنایع هوافضا و بسیاری موارد گسترده صنعتی دیگر اشاره کرد که دانش دینامیک سیالات محاسباتی به عنوان گره گشای مسائل صنعتی مرتبط تبدیل شده است. علی رغم اینکه قدمت دینامیک سیالات محاسباتی در دنیا چندان زیاد نیست، این شاخه از علم در ایران و در سال های اخیر، رشد بسیار خوبی داشته است.
به طور کلی برای شبیه سازی و حل میدان های جریانی سه روش وجود دارد:
۱-روش های تجربی و آزمایشگاهی
۲-روش های تئوری و تحلیلی
3-روش های حل عددی و CFD.
روش های تجربی و آزمایشگاهی بر پایه اندازه گیری های عملی و اغلب براساس قضیه پی باکینگهام بنا شده اند. یعنی با بی بعد سازی معادلات می توان به جای آزمایش کردن یک مدل حقیقی با اندازه بزرگ و شرایط خاص یک نمونه کوچکتر با شرایط مناسب را آزمایش کنیم و سپس با استفاده از قضیه پی باکینگهام نتایج حاصله را به مدل حقیقی و اصلی نسبت داد. از طرفی با کمک این قضیه و بی بعد سازی می توان تعداد آزمایش های لازم برای رسیدن به نتیجه را کاهش دهیم.
روش های تئوری و تحلیلی براساس حل معادلات حاکم در مکانیک سیالات و انتقال حرارت بنا شده اند اما در اغلب موارد فرمول بندی قوانین پایه مکانیک سیالات و انتقال حرارت به صورت معادلات دیفرانسیل پاره ای PDE مرتبه دومی در می آیند که فقط در بعضی از حالت های خاص دارای حل تحلیلی و دقیق هستند چون معادلات حاکم در مکانیک سیالات یک مجموعه معادلات دیفرانسیل پارهای غیر خطی و وابسته را ایجاد می کنند که باید در یک قلمرو ناهموار و با شرایط اولیه و مرزی مختلف حل شوند، بنابراین در بیشتر موارد حل تحلیلی معادلات مکانیک سیالات بسیار محدود است و با اعمال شرایط مرزی این محدودیت ها بیشتر می شوند. روشی که در سال های اخیر برای حل این معادلات شهرت زیادی یافته دینامیک سیالات محاسباتی CFD می باشد که بر پایه محاسبات عددی بنا شده است. روش دینامیک سیالات محاسبات CFD نسبت به روش های تجربی مزایای دارد که در زیر به چند مورد اشاره می شود:
1-کاهش اساسی در زمان و قیمت طراحی های جدید:
اغلب هزینه محاسبات CFD کمتر از هزینه انجام یک آزمایش و ساخت آزمایشگاه مربوطه می باشد از طرفی سرعت انجام محاسبه نیز از سرعت انجام آزمایش بیشتر است.
2-توانایی مطالعه و شبیه سازی مسائلی که انجام آزمایشات روی آنها مشکل و یا غیر ممکن می باشد.
3-توانایی شبیه سازی و مطالعه مسائل در شرایط خاص و بحرانی:
یعنی میتوان با استفاده از تحلیل CFD شرایطی از دستگاه را که رسیدن به آن در شرایط آزمایشگاه غیرممکن است را نیز مورد مطالعه قرار داد.
4-به دست آوردن اطلاعات کامل و دقیق از حل:
در یک مسأله CFD می توان در هر نقطه از جریان تمام کمیت های مورد نظر مثل سرعت، دما، چگالی، انرژی و را محاسبه کرد اما در آزمایش فقط در چند نقطه می توان اطلاعات محدودی را بدست آورد.
5-مکانیک سیالات تجربی تنها می تواند اطلاعات مورد نیاز نقاط خاص جریان را فراهم کند. در هر حال به علت محدودیت های تجهیزاتی مانند اندازه نمونه آزمایش و اندازه تونل باد و همچنین مشکلات ناشی از عدم تشابه کامل یا میدان جریان واقعی، کسب اطلاعات آزمایشگاهی در بیشتر میدانهای جریان غیر عملی است.
دینامیک سیالات محاسباتی یا CFD چیست؟
روش های پیشگویی یک پدیده فیزیکی به دو قسمت عمده تقسیم می شود:
-روش تجربی (آزمایشگاهی)
-روش تئوری.
در روش های تئوری، ابتدا با مشاهده پدیده های فیزیکی، به ارائه معادلات دیفرانسیل مربوطه پرداخته و پس از آن به معادلات جبری حاکم بر مسأله می پردازیم. مشکلی که وجود دارد این است که برخلاف پدیده هایی که برای آنها مدل ریاضی مناسبی ارائه شده اند (نظیر جریان آرام)، پدیده هایی نیز وجود دارند که هنوز مدل ریاضی مناسبی برای آنها یافت نشده است (نظیر جریانات دو فازی). در اینجاست که استفاده از روش های عددی به عنوان یک راه مناسب برای حل مسائل جریان سیال پس از روش های تجربی و تئوری جای خود را باز می کند. بنابراین در یک تقسیم بندی دیگر می توان دینامیک سیالات را به سه بخش تقسیم کرد:
-دینامیک سیالات تجربی.
-دینامیک سیالات تئوری.
-دینامیک سیالات محاسباتی.
دینامیک سیالات محاسباتی یا CFD عبارت است از تحلیل سیستم های شامل جریان سیال، انتقال حرارت و پدیده های همراه، نظیر (واکنش های شیمیایی) بر اساس شبیه سازی کامپیوتری. CFD روش بسیار توانایی است، به طوری که طیف وسیعی از کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی را در بر می گیرد. به عبارتی دیگر CFD راه حل تئوری جهت بررسی و پیش بینی عملکرد سیستم هایی است که درگیر جریان سیال، انتقال انرژی و پدیده های مربوطه مانند احتراق و واکنش های شیمیایی می باشند. این محاسبات با شبیه سازی کامپیوتری همراه می باشد. کدهای CFD معادلات پیوستگی جرم، انرژی و اندازه حرکت را روی یک دامنه که توسط کاربر مشخص می شود، حل می نمایند. این روش بسیار قوی بوده و محدوده بزرگی از کاربردهای صنعتی را در برمی گیرد.
یک برنامه دینامیک سیالات محاسباتی چگونه کار می کند؟
دینامیک سیالات محاسباتی، شبیه سازی عددی حرکت سیال است و عبارت از تحلیل سیستم های شامل جریان سیال، انتقال حرارت و پدیده های همراه، نظیر واکنش های شیمیایی، بر اساس شبیه سازی کامپیوتری می باشد. یکی از کاربردهای قطعی CFD توصیف حرکت سیال در اختلاط است. مدل ها و روش های حل عددی طی سال های زیاد، برای کمک به توصیف حرکت سیالات مختلف، گسترش یافته اند. روش بسیار توانایی می باشد، به طوری که طیف وسیعی از کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی را در برCFD می گیرد و درواقع پیش بینی کمی وقایع است که در جریان سیالات به وقوع می پیوندند. کاربرد CFD به طور فزاینده ای به صورت یک جز اساسی در طراحی تولیدات صنعتی و فرایندها در آمده است. به علاوه CFD در طراحی سیستم های سیالاتی چند مزیت منحصر به فرد نسبت به روش های تجربی دارا می باشد:
-کاهش در زمان و قیمت طراحی های جدید
– توانایی مطالعه سیستم هایی که انجام آزمایشات روی آنها مشکل و یا غیر ممکن می باشد.
– توانایی مطالعه سیستم ها تحت شرایط تصادفی و فراتر از محدودیت های عملیاتی معمول
استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی(CFD) برای پیش بینی جریان های داخلی و خارجی در دهه گذشته به شکل چشمگیری افزایش یافته است. CFD را میتوان بصورت استفاده از کامپیوتر برای دریافت اطلاعات درباره جریان سیال در موقعیت های مختلف تعریف کرد. CFD شامل فناوری های گوناگونی مانند ریاضی، کامپیوتر، مهندسی و فیزیک است که مجموع آنها برای تهیه ابزار شبیه سازی جریان های سیال بکار می روند. این چنین شبیه سازی هایی در شاخه های بسیاری از علوم و مهندسی بکار می روند ولی در صورتی مفید خواهند بود که نتایج آنها حاصل یک شبیه سازی قابل اعتماد سیال در حال حرکت باشد. کیفیت این شبیه سازی بستگی به مسئله ای که شبیه سازی می شود. نرم افزار مورد استفاده و مهارت کاربری که از این نرم افزار استفاده می کند، دارد.
در دهه ۱۹۸۰ حل مسائل جریان سیال با استفاده از ابزار CFD تنها در فعالیت های آکادمیک توسط محققین و دانشجویان دوره دکتری کاربر داشت. تا سال های اخیر نیز کاربر CFD تنها برای یک متخصص احتمالا آموزش دیده تا مرحله دکتری و در حال کار در یک دپارتمان تحقیق و توسعه محدود می شد. اما هم اکنون این فناوری هم در صنعت و هم در محیط های آکادمیک بیشتر در دسترس بوده و برای تهیه اطلاعات از بسیاری از جنبه های جریان سیال مورد استفاده قرار می گیرد. این کاربری گسترده و در حال رشد، سبب شده که نرم افزارهای CFD تجاری فراوانی تولید شوند و بنابراین دیگر برای کاربرها نوشتن برنامه های شخصی برای بدست آودن نتایج جریان ضروری نیست. در حالیکه نرم افزارها بطور گسترده در دسترس همگان هستند. ابزار یادگیری CFD و چگونگی انجام شبیه سازی با آنها در دوره هایی در دانشگاهها یا دوره هایی که توسط تولید کنندگان نرم افزارها برگزار می شود. محدود می شود.
همچنین متن های تکنیکی وجود دارند که جزئیات ریاضی فرایندهای شبیه سازی را شرح می دهند. اما اغلب این متون بیش از اندازه برای کاربرهای نرم افزار فنی هستند. در نتیجه با افزایش گوناگونی کاربرها، نیاز به یک متن کلی وجود دارد که راهنمای مقدماتی برای تحلیل مسائل جریان سیال با استفاده از CFD و شرح مراحل گوناگون یک تحلیل باشد که باید توسط کاربر در جهت رسیدن به نتایج منطقی پرداخته شود. گسترش زیاد شرکت های مهندسی همزمان با در دسترس بودن الگوریتمهای حل، استفاده از کدهای CFD تجاری توسط مهندسین فارغ التحصیل را در پژوهش، توسعه و طراحی در صنعت ممکن ساخته است.
دینامیک سیالات محاسباتی با CFD آنالیز سیستم هایی شامل جریان سیال انتقال حرارت و پدیده های شامل آنها مانند واکنش های شیمیایی بوسیله شبیه سازی کامپیوتری است. در بسیاری از شاخه های مهندسی، کارشناسان پیش از آغاز یک پروژه باید در کی کلی از جریان سیالات داشته باشند. به عنوان مثال در صنعت هواپیمایی در آغار هر پروژه باید آیرودینامیک هواپیما تعیین شود. یعنی نیروی لیفت، درگ و نیروهای جانبی یک طرح باید قبل از ساخت اولین نمونه تخمین زده شوند. این تخمین ها این اطمینان را بوجود می آورند که لیفت موجود، برای حمل وزن اعمال شده بر هواپیما کافی خواهد بود و همچنین نیروی مورد نیاز موتورها برای حرکت هواپیما با در نظر گرفتن موارد اقتصادی سوخت هواپیما می تواند پیش بینی شود.
یک راه برای بدست آوردن این اطلاعات آیرودینامیکی، ساخت مدل های طراحی شده و آزمایش آنها در موقعیت های مختلف در تونل باد است. چنین تست هایی ممکن است نیازمند صرف زمان و هزینه زیادی باشد. اما از آنجاییکه معادلاتی که بر حرکت سیال حاکم هستند، شناخته شده اند، تخمین های عددی می توانند برای حل این معادلات بکار روند و با ورود نرم افزارها و سخت افزارهای قدرتمند کامپیوتری بعضی از تخمین های آیرودینامیکی جایگزین آزمایشات پر هزینه شوند. این بدین معنی نیست که تونل های باد و بطور کلی آزمایشات زائد هستند. در واقع ترکیب حل عددی و آزمایشات تجربی می تواند سبب افزایش دقت پیش بینی، کاهش هزینه ها و زمان گردد. استفاده از کامپیوتر در صنایع هوایی سابقه طولانی دارد. در حالیکه ترکیب پژوهشهای آزمایشگاهی و محاسباتی برای تعیین آیرودینامیک هواپیماها مورد استفاده قرار می گرفتند، استفاده از کامپیوترها برای پیش بینی جریان سیال در سایر زمینه های صنعتی کمتر پیشرفت کرده بود. اما اخیرا صنایع دیگر نیز تحقیقات صرفا آزمایشگاهی را به مخلوطی از تحقیقات آزمایشگاهی و عددی انتقال داده اند. اگر به گوناگونی بخش های صنعتی مانند صنایع هوا فضا، دفاعی، نیرو، خودرو، الکتریکی و یا عمران نگاه کنیم، مثالهای زیادی از زمینه هایی که CFD در آنها بکار می رود، وجود دارند. این تکنیک بسیار قدرتمند بوده و در زمینه های صنعتی و غیر صنعتی زیادی کاربرد دارد.
نمونه ای از این زمینه ها عبارتند از:
صنایع هوایی: همانطور که گفته شد، مهندسین اطلاعاتی برای پیش بینی عملکرد جسم – های پرنده لازم دارند. CFD در تعامل با تست های تونل باد برای تعیین عملکرد ترکیب۔ های مختلف بکار می رود.
جریان روی موشک ها: در این زمینه نیز اطلاعاتی در مورد نیروی لیفت، درگ و اطلاعات نیروهای جانبی نیاز است که CFD می تواند پاسخ آنها را ارائه دهد.
جریان های داخلی راکتورهای هسته ای: چنین مسائلی شامل شبیه سازی شرایط بحرانی راکتورها می شود که مهندسین در انجام آزمایشات واقعی به خاطر دلایل امنیتی با مشکل بزرگی مواجه هستند. بنابراین CFD تنها راه برای بررسی چنین جریان هایی است.
جریان داخل کوره ها: درک تاثیر متقابل و پیچیده بین جریان سیال و و واکنش شیمیایی در کوره ها طیف دیگری از مسائل قابل حل به کمک CFD است. این درک می تواند در تولید طرح های موثرتر برای مشعل ها در بویلرها، کوره ها و سایر وسایل گرمایش کمک کند.
جریان هوا داخل موتورهای احتراق داخلی: وقتی هوا برای سوزاندن سوخت داخل یک موتور احتراق داخلی مانند یک موتور توربین گازی، موتور بنزینی یا موتور دیزلی استفاده می شود، هوا باید با کمترین مقدار انرژی داخل کوره فرستاده شود و جریان هوا باید قادر به ایجاد یک احتراق خوب در کوره باشد. بنابراین مهندسین نیازمند شناخت لازم از میزان افت فشار در سراسر سیستم و سرعت انتشار در کوره احتراق هستند که CFD در این زمینه آنها را یاری می رساند. جریان هوای سرد کننده داخل تجهیزات الکتریین وسایل الکتریکی، مانند مدارهای حاوی جریان الکتریسته، سبب تولید حرارت می شوند. عدم دفع این حرارت می تواند سبب آسیب وسایل الکتریکی شود. تحلیل جریان سیال و انتقال حرارت در داخل این وسایل می تواند به طراحان ایده استفاده از فن های مختلف را بدهد.
پراکندگی آلاینده ها در رودخانه، اقیانوس ها و هوا: آلاینده های مختلفی به رودخانه، اقیانوس ها و هوا تخلیه می شوند، CFD می تواند برای پیش بینی مسیر حرکت آلاینده و غلظت آنها در جاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
هیدرودینامیک کشتی ها: برای برآورد نیروهای وارد بر کشتی از طرف آب و هوا و برای تخمین نیروی مورد نیاز برای به حرکت در آوردن کشتی و طراحی بدنه کشتی برای حفظ تعادل هنگام حرکت در آب و مواقع طوفانی از شبیه سازی کامپیوتری استفاده می شود.
نیروگاه ها: فرآیند تولید نیرو در نیروگاه ها در بخش ها مختلف نیز از دیگر کاربردهای CFD است.
توربوماشین ها: شبیه سازی جریان سیال درون هندسه های چرخان نیز کاربرد دیگری از CFD است.
فرآیندهای شیمیایی: شبیه سازی اختلاط، جداسازی و ذوب پلیمرها با استفاده از کامپیوتر نیز سبب کاهش هزینه و خطرات احتمالی می گردد.
محیط داخلی و خارجی ساختمان ها: استفاده از CFD برای طراحی سیستم گرمایش و تهویه ساختمان ها نیز بسیار متدوال است.
مهندسی زیردریایی: پیش بینی نیروهای وارده بر سازه های نزدیک ساحل در شرایط مختلف جوی می تواند با استفاده از کامپیوتر ممکن شود.
جریان داخل کانال ها: بررسی شبیه سازی عددی جریان و انتقال حرارت سیالات با جریان آرام و درهم داخل کانال ها با انواع شروط مرزی از دیگر کاربرد های CFD می باشد.
مهندس پزشکی: برای شبیه سازی جریان خون و هوا در بدن انسان نیز CFD کاربر بسیار گسترده ای دارد. همانطور که از لیست ارائه شده مشخص است، کاربردهای CFD بسیار متنوع است. علاوه بر هزینه کم حل عددی مسائل به کمک CFD در مقایسه با دستگاه های آزمایشگاهی با کیفیت، تکنیک CFD مزیت های دیگری نیز بر فعالیت های آزمایشگاهی برای مطالعه سیستم های سیالاتی دارد که می تواند در موارد زیر خلاصه شود:
-کاهش هزینه زمانی
-توانایی مطالعه سیستم هایی که کنترل آزمایشگاهی آنها بسیار سخت یا غیر ممکن است مانند سیستم های بسیار بزرگ
-توانایی مطالعه سیستم های تحت شرایط مخاطره آمیز
-بدست آوردن نتایج با جزئیات زیاد
یک کد CFD چگونه کار می کند؟
کدهای CFD بر پایه الگوریتم های عددی تهیه میشوند که می توانند برای حل مسائل جریان های سیال بکار گرفته شوند. همه کدهای CFD شامل سه مرحله اصلی می باشند:
١-پیش پردازنده (Pre-processor)
2-حلگر(Solver).
3- پس پردازنده ( Post-processor ).
پیش پردازنده :
پیش پردازش شامل ورود یک مسئله جریان به یک برنامه CFD و آماده سازی آن در یک شکل مناسب برای استفاده در یک حلگر است. فعالیت های کاربرد در مرحله پیش پردازش شامل موارد زیر می باشد:
-تعیین هندسه ناحیه مورد بررسی: حوزه حل
-تولید مش: تقسیم بندی دامنه محاسباتی به تعدادی نواحی کوچکتر
-انتخاب پدیده فیزیکی و شیمیایی که نیاز به مدل کردن است.
-تعیین خواص سیال
-مشخص کردن شرایط مرزی لازم در سلول هایی که در مرز حوزه حل قرار دارند.
-اعمال پارامترهای کنترل حل عددی.
معمولاً سخت ترین کار در مرحله پیش پردازش، تولید مش است اما این کار با استفاده از نرم افزارهایی که به طور ویژه برای این کار طراحی شده اند به میزان زیادی ساده شده است. چنین نرم افزارهایی معمولا در دسترس هستند و می توانند با سیستم های طراحی کامپیوتری تعامل داشته باشند. حل یک مسئله جریان (سرعت، فشار، دما و غیره) در گره های داخل هر سلول تعریف می شود. دقت یک حل CFD با تعداد سلول ها رابطه دارد. در حالت کلی تعداد سلول های بیشتر باعث افزایش دقت جوابها می شود. از طرف دیگر بالا رفتن تعداد مش سبب افزایش میزان حل می گردد. بدین منظور مش هایی که اغلب مورد استفاده قرار می گیرند بصورت غیر یکنواخت هستند. یعنی مش در مناطقی که تغییرات ناگهانی زیادی از نقطه ای به نقطه دیگر اتفاق می افتد ريزتر است و در مناطقی که تغییرات کم است از المان های درشت تر استفاده می شود. در این راستا تلاش هایی در جهت توسعه کدهای CFD با توانایی بهینه کردن مش ها برای مسائل گوناگون انجام می پذیرد. این برنامه ها به طور خودکار از مشهای ریزتر در نواحی با گرادیان زیاد استفاده می کنند. در حال حاضر این مسئله تا حد زیادی بستگی به مهارت کاربر دارد که مصالحهای بین دقت مورد نیاز و هزینه محاسباتی برقرار کند. بیش از ۵۰ درصد زمان مصرف شده روی پروژه هایCFD ، صرف تعریف هندسه و تولید مش می شود.
حلگر:
هر بسته نرم افزاری CFD دارای یک برنامه است که معادلات عددی را برای مسائل تحت بررسی حل می کند. این برنامه باید همه اطلاعات مناسب را که بوسیله پیش پردازنده تعریف شده است. دریافت کند. برای انتقال اطلاعات بین برنامه ها، پیش پردازنده فایل های اطلاعاتی را تولید می کند که برنامه حلگر قادر است آنها را بخواند.
این فایل ها همچنین می توانند به کامپیوترهای دیگر نیز انتقال داده شوند. این امر بسیار مفید است زیرا برنامه حلگر می تواند در یک ماشین بخصوص طراحی شده برای کارهای عددی با سرعت بالا مانند ابر کامپیوترها اجرا شود. این جدا کردن کارها بین ماشین ها، سخت افزار را قادر می کند در یک رفتار مؤثرتر مورد استفاده قرار گیرد. با اینکه برنامه حلگر هسته سیستم نرم افزاری CFD است، کاربر عملیات خیلی کمی از آن را می بیند. روشهای عددی که پایه ی حلگر را شکل می دهند، شامل مراحل زیر می باشند:
-تقریب متغیرهای ناشناخته جریان بوسیله توابع ساده
-جداسازی متغیرها بوسیله جانشینی تقریب ها در معادلات جریان سیال روش های ریاضی
-حل معادلات جبری.
بطور کلی سه روش مختلف برای حل عدد مسائل سیالاتی وجود دارد:
-اختلاف محدود (Finite difference)
-المان محدود (Finite element)
-روش های طیفی (Spectral methods).
روش حجم محدود (Finite volume method) به عنوان یک حالت خاص از روش اختلاف محدود توسعه یافته است. اکثر کدهای CFD تجاری بر پایه این روش نوشته شده اند. الگوریتم عددی شامل مراحل زیر می باشد:
-انتگرال گیری از معادلات حاکم بر جریان سیال روی تمامی حجم های کنترل دامنه حل.
– جداسازی معادلات شامل جایگزینی تقریب هایی از نوع اختلاف محدوده برای ترم های مشتق موجود در معادلات معرفی کننده جریان. این فرآیند معادلات حاکم را به معادلات جبری تبدیل می کند.
-حل معادلات جبری با یک روش تکراری.
مرحله اول که انتگرال گیری روی حجم کنترل است، روش حجم محدود را از سایر روش های CFD مجزا میسازد. عبارات بدست آمده پس از انتگرال گیری بقای خواص مختلف را برای هر سلول با اندازه محدود نشان می دهند. این رابطه مشخص بين الگوریتم عددی و قاعده بقای فیزیکی یکی از جذابیت های اصلی روش حجم محدود است و درک آنرا برای مهندسین از روش المان محدود و روش طیفی ساده تر می سازد. بقای متغیر و که بطور مثال می تواند یکی از مؤلفه های سرعت باشد، برای کل جریان از میان یک حجم کنترل محدود می تواند بعنوان بین فرآیندهای مختلف ورود و خروج و تولید یا اتلاف نشان داده شود. کدهای CFD شامل تکنیک های جداسازی مناسب برای حل پدیده انتقال، جابجایی و نفوذ همانند ترم های منبع و نرخ تغییرات نسبت به زمان هستند.
پدیده های فیزیکی عموما پیچیده و غیر خطی بوده و برای حل آنها روش های تکراری نیاز است. معمول ترین روش های حل معادلات شامل روش TDMA برای حل خط به خط معادلات جبری و الگوریتم Simple برای اطمینان از ارتباط است بین سرعت و فشار هستند.
پس پردازنده:
برنامه پس پردازش رای نشان داده نتایج حاصل از حل بکار می رود. عکس های معمول بدست آمده با پس پردازش می توانند شامل یک بخش مش همراه با نمودارهای برداری میدان سرعت یا نمودارهای کانتوری متغیرهای اسکالر مانند فشار باشند. همانند پس پردازش، اخیرا در این بخش نیز کارهای توسعه ای زیادی انجام شده است. کدهای تجاری CFD به ابزاری مجهز شده اند که توانایی گرافیکی آنها را برای نشان داده نتایج افزایش یافته است. این ابزار شامل:
-نمایش هندسه و مش حوزه حل
-نمودارهای برداری
-نمودارهای کانتوری خطی و سایه روشن
– نمودارهای سطحی دو بعدی و سه بعدی
-ردیابی ذرات
-تغییر نمای دید (انتقال، چرخش، بزرگنمایی و غیره)
– تصاویر رنگی
-انیمیشن.
فرآیند حل مسئله با CFD:
آنالیز ریاضی جریان سیال به یک دسته از معادلات دیفرانسیل جزئی حاکم بر جریان منجر می شود. این معادلات می توانند برای تولید یک دسته معادلات جبری جداسازی شوند. وقتی شرایط مرزی و اولیه که برای مسئله جریانی که شبیه سازی می شود برای این معادلات بکار برده می شوندف معادلات با استفاده از تکنیکهای گوناگون حل مستقیم یا تکراری حل می شوند. بسیاری از جنبه های عددی شبیه سازی جریان بوسیله برنامههای کامپیوتری CFD نوشته شده انجام می شوند ولی کاربر این برنامه ها باید چندین دسته از تنظیمات را برای انجام شبیه سازی موفق مشخص کند. برای حل عددی معادلات دیفرانسیل جزئی حاکم، موارد زیر باید انجام و مشخص شده باشند؛
-شرایط مرزی برای محاسبه مقادیر مرزی متغیرها.
-شرایط اولیه برای تعیین حالت اولیه جریان برای مسائل گذار یا حدس اولیه برای متغیرها در مسائل دائمی.
-خواص سیال که در معادلات ظاهر می شوند، مانند دانستية و ویسکوزیته و شاید برخی خواص توربولانسی.
– پارامترهای کنترل که بر حل عددی معادلات اثر می گذارد.
نرم افزار انسیس فلوئنت:
نرم افزار انسیس فلوئنت(ANSYS Fluent): یکی از قوی ترین نرم افزارهای محاسباتی برای شبیه سازی جریان سیال و انتقال حرارت در هندسه های پیچیده می باشد. برخی از قابلیت های این نرم افزار به صورت زیر می باشد: مدل سازی سیال های نیوتنی و غیر نیوتنی، جابجایی آزاد و اجباری، انتقال حرارت هدایتی و تشعشعی و جابجایی، چارچوب های چرخان و ساکن، مدل سازی جریان ها در هندسه های پیچیده دو بعدی و سه بعدی، مدلسازی جریان های پایا و گذرا، غير لزج، آرام و مغشوش، دو فازی و چند فازی، سطح آزاد با شکل های سطح پیچیده و مدل سازی جریان در محیط های متخلخل، مدل سازی مشعل های خانگی و صنعتی. از این نرم افزار در صنایع مختلف پتروشیمی، هوافضا، توربو ماشین های خودروسازی، الکترونیک (نیمه هادی ها و خنک سازی قطعات الکترونیک)، مبدل های حرارتی، تهویه مطبوع، مشعل سازی استفاده می شود. این نرم افزار قابلیت مدل سازی جریان های دو و سه بعدی را داراست. این نرم افزار بر پایه روش حجم محدود که یک روش بسیار قوی و مناسب در روش های دینامیک سیالات محاسباتی می باشد، بنا شده است. قابلیت های فراوانی نظیر مدل سازی جریانهای دائم و غير دائم، جریان لزج و غير لزج، احتراق، جریان مغشوش، حرکت ذرات جامد و قطرات مایع در یک فاز پیوسته و ده ها قابلیت دیگر Fluent را تبدیل به یک نرم افزار بسیار قوی و مشهور نموده است.
آزمایشات عملی و محاسبات تئوری، دو روش اصلی و مشخص برای پیش بینی میزان انتقال حرارت و چگونگی جریان سیال در کاربردهای مختلف صنعتی و تحقیقاتی می باشند. در اندازه گیری های تجربی به دلیل هزینه های زیاد ترجیح داده می شود که آزمایش ها بر روی مدلی با مقیاس کوچک تر از نسخه اصلی انجام پذیرد. حذف پیچیدگی ها و ساده سازی آزمایش ها، خطای دستگاه های اندازه گیری و بعضی موانع در راه اندازه گیری از جمله مشکلاتی هستند که روش های عملی با آنها روبه رو هستند و کارآیی این حالت ها را در بعضی موارد مورد سوال قرار می دهند. مهمترین امتیاز محاسبات تئوری در مقایسه با آزمایشهای تجربی، هزینه کم آن است. اگرچه در بسیاری موارد ترجیح داده می شود با استفاده از روش های محاسباتی، آنالیز جریان و انتقال حرارت صورت گیرد ولی تایید تحلیل های عددی نیاز به مقایسه با نتایج آزمایشگاهی و یا نتایج تایید شده دیگری دارد. در میان محققین، انجام پژوهش های تجربی ارزش بسیاری دارد و اگر بتوان آزمایش مطلوبی انجام داد، تحلیل های زیادی را بر محور آنها میتوان گسترش داد و اطلاعات فراوانی بدست آورد. در هر صورت با دسترسی به دستگاه های محاسبه گر و رایانه های قوی، امروزه در بسیاری از موارد آنالیز دینامیک سیالات و انتقال حرارت با روش های عددی انجام می پذیرد. هر چه پدیده مورد بررسی پیچیدگی بیشتری داشته باشد، روش های عددی اهمیت بیشتری پیدا می کنند. علاوه بر سرعت بیشتر محاسبات عددی، می توان با این روش ها اطلاعات کامل با جزئیات بیشتری از قبیل تغییرات سرعت، فشار، درجه حرارت و غیره را در سراسر حوزه مورد نظر به دست آورد. در مقابل، اغلب اوقات شبیه سازی آزمایشگاهی جهت بدست آوردن این گونه اطلاعات مشكل و مستلزم صرف زمان زیاد بوده و در بعضی شرایط غیر ممکن است. در اکثر مسایل مربوط به مکانیک سیالات، به دلیل پیچیدگی معادلات مربوطه، استفاده از حل تحلیلی امکان پذیر نمی باشد. فلوئنت یک نرم افزار کامپیوتری چند منظوره برای مدل سازی جریان سیال، انتقال حرارت و واکنش شیمیایی در هندسه نوشته شده است. با توجه به محیط مناسب نرم افزار جهت تعریف مساله و شرایط های پیچیده، تعریف شرایط مرزی گوناگون و حل مسایل پیچیده شامل تأثیر پدیده های مختلف به کمک این نرم افزار قابل حل می باشد. فلوئنت برای آنالیز و حل مسایل طراحی خاص، روش های شبیه سازی کامپیوتری متفاوتی را بکار می برد. برای راحتی کار، تعریف مساله، محاسبه و دیدن نتایج ، منوهای مختلفی در نظر گرفته شده است. وقتی نیاز باشد، Fluent می تواند مدل مورد نظر را از دیگر برنامه های نرم افزارهای تولید مدل که با آنها سازگاری دارد وارد کند. این نرم افزار امکان تغییر شبکه به صورت کامل و تحلیل جریان با شبکه های بی سازمان برای هندسه – های پیچیده را فراهم می سازد. نوع شبکه های قابل تولید و دریافت توسط این گروه نرم افزاری شامل شبکه هایی با المان های مثلثی و چهارضلعی (برای هندسه های دو بعدی ) و چهاروجهی، شش وجهی، هرمی یا گوهای (برای هندسه های سه بعدی) می باشد. همچنین Fluent به کاربر اجازه دست کاری شبکه (مثلا ریز کردن یا درشت کردن شبکه در مرز و مکان های لازم در هندسه) را می دهد. این بهینه سازی برای حل شبکه، قابلیتی در اختیار کاربر قرار می دهد که نتایج را در نواحی که دارای گرادیانهای بزرگ (مثل لایه مرزی و…) باشند، دقیق تر سازد.
در نرم افزار انسیس فلوئنت حل معادلات فیزیکی(پیوستگی، مومنتوم، انرژی و…) از روش حجم محدود استفاده می شود. در این روش از معادلات فیزیکی در شکل انتگرالی استفاده می گردد. در روش حجم محدود می توان میدان جریان و هندسه های پیچیده را به دلیل آنکه معادلات انتگرالی مستقیما در قلمروی فیزیکی به کار می روند استفاده نمود. در این روش می توان از شبکه با سازمان و بی سازمان استفاده نمود. در روش حجم محدود میدان جریان و هندسه به وسیله شبکه بندی انجام شده به تعداد محدودی حجم کنترل تقسیم بندی می شود؛ بنابراین شبکه بندی مدل موجب می گردد مرز حجم های کنترل مشخص شوند، در نتیجه محل برخورد صفحات در مرزهای حجم کنترل موجب ایجاد گره های مرزی می گردد و محاسبات در مرکز این حجم کنترل صورت می گیرد.
قابليت ها و توانایی های نرم افزار انسیس فلوئنت:
- شبيه سازي جريان هاي دوبعدي و سه بعدي.
- استفاده از انواع شبکه ها با سلول هاي چندوجهي
- شبيه سازي جريان هاي پايا وناپايا
- شبيه سازي و تحليل جريان هاي تراكم پذير و تراكم ناپذير (مادون صوت، صوتي و مافوق صوت)
- شبيه سازي و تحليل جريان هاي غيرلزج، آرام و مغشوش.
- شبيه سازي جريان سيالات با مشخصات نيوتني و يا غير نيوتني.
- شبيه سازي و تحليل جريان هاي تحليل انتقال حرارت ( جا به جايي، رسانايي و تشعشعي )
- شبيه سازي تحليل واکنش هاي شيميايي واحتراق
- شبيه سازي وتحليل جريان هاي چندفازي و فازهاي مجزا (قطرات، حباب ها، ذرات)
- شبيه سازي فرايندهاي ذوب يا انجماد
نمونه زمينه هاي كلي پروژه های انسيس فلوئنت انجام شده در موسسه انسیس سی اف دی طی دهه گذشته:
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه جریان دوفازی
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه احتراق وکوره ها
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه کلکتور خورشیدی
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه مبدل های حرارتی
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه واکنش های شیمیایی
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه خشک کن بستر سیال
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه پیل سوختی و رآکتورها
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان در جت
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه انتقال حرارت در نانو سیالات
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه سیستم های خنک کننده وتهویه
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه انتقال جرم در مخازن همزندار
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه سیال های نیوتنی و غیر نیوتنی
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه انتقال حرارت در میکروکانال ها
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه شبیه سازی موج و حرکت اجسام
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان در محیط متخلخل
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه مبدلهای حرارتی، فنها، رادیاتورها
- انجام پروژه انسيس فلوئنت در زمینه برج تقطیر وتبخیر کننده وخشک کن ها
روش های عددی مورد استفاده در CFD:
روش های عددی مورد استفاده در دینامیک سیالات محاسباتی عبارت است از:
۱- روش المان محدود؛
۲- روش حجم محدود؛
٣- روش تفاضل محدود؛
4-روش های طیفی.
در بین این روش ها، روش حجم محدود دارای کاربرد بیشتری می باشد و بیشتر نرم افزارهای تجاری، مانند نرم افزار انسیس فلوئنت در زمینه دینامیک سیالات محاسباتی نیز بر مبنای این روش بسط و توسعه یافته اند.
مراحل برنامه CFD:
۱) مدلسازی هندسه مسئله
۲) تولید شبکه مناسب برای حل
۳) انتخاب معادلات مناسب جهت حل
۴) تعریف شرایط مرزی
۵) گسسته سازی معادلات حل
۶) اجرای برنامه کامپیوتری
7) نتایج آماری و نموداری.
نمونه پروژه های انسیس فلوئنت انجام شده در موسسه انسیس سی اف دی در رشته های مختلف:
انجام پروژه های مهندسی مکانیک با نرم افزار انسیس فلوئنت:
- انجام پروژه شبیه سازی جریان سیال غیرنیوتنی در مجرای حلقوی بین دو لوله غیرهم محور و تأثیر دوران لوله داخلی
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی انتقال حرارت در لوله دیمپل دار
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی ناپایداری کلوین-هلمهولتز در جریان دوفازی لایه ای
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی توربین بادی محور عمودی داریوس سه پره با ایرفویل ناکا 0015
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی دودکش خورشیدی
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی انتقال حرارت جریان آشفته در لوله مجهز به نوار تابیده
- شبیه سازی مبدل حرارتی پوسته و لوله برای مدل سازی با نانوسیال
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی جریان آشفته آب در لوله با خم 180 درجه و با پروفیل سرعت در ورودی لوله
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی باتری لیتیوم-یونی به همراه مواد تغییر فاز دهنده(pcm) و بدون استفاده از مواد تغییرفاز دهنده با استفاده از مدل NTGK
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی آنالیز مودال ورق مستطیلی ساندویچی از جنس مواد مدرج تابعی(FGM)
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی انتقال حرارت در دیوار کامپوزیت آجری
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی انتقال حرارت در مبدل حرارتی پوسته و لوله
- شبیه سازی و طراحی تجهیزات مکانیکی نیروگاه های فسیلی، اتمی، خورشیدی،بادی و آبی.
- شبیه سازی تهویه مطبوع و تبرید، ایرواشر.
- انجام مدلسازی و شبیه سازی باتری لیتیومی با استفاده از مدل NTGK
- انجام پروژه شبیه سازی ماژول باتری لیتیومی با استفاده از مدل MSMD و روش ECM
- انجام پروژه شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی در هیت سینک عمودی
- انجام پروژه شبیه سازی هیدروفویل توربین جزرومدی محور افقی در زوایای حمله مختلف(AOA)
- انجام پروژه شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی طبیعی هوا در محفظه بسته مربعی دوبعدی با دیواره های گرم و سرد
- انجام پروژه شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی و تابشی در یک محفظه سه بعدی با مدل تابشی S2S
- انجام پروژه شبیه سازی جریان سیال آب عبوری از فن پروانه ای
- انجام پروژه شبیه سازی جریان خون در حلقه ویلیس
- شبیه سازی مبدل های حرارتی، الکترونیک (نیمه هادی ها و همچنین خنک سازی قطعات الکترونیک)
- انجام پروژه شبیه سازی شعله دیفیوژن مغشوش با مدل فلیملت منیفولد(FGM) برپایه رژیم پیش آمیخته جزئی در محفظه احتراق
- انجام پروژه شبیه سازی انتقال حرارت تابشی بین دو صفحه موازی با روش راستاهای مجزا (DO)
- انجام پروژه شبیه سازی اختلاط آرام در همزن یا میکسر ایستای تیغه ای(inline mixer)
- شبیه سازی و طراحی سیستم تهویه مطبوع مناسب برای پارکینگ های بزرگ زیر زمینی به منظور حفظ سلامت محیط پارکینگ
- انجام پروژه شبیه سازی انتقال حرارت در مبدل حرارتی کویل پوسته
- انجام پروژه شبیه سازی انتشار گازهای آلاینده خروجی از اگزوز خودرو در پارکینگ دارای تهویه
- انجام پروژه شبیه سازی جریان ناپایا و آشفته هوا حول مربع
- شبیه سازی امکان سنجی فنی و اقتصادی تصفیه فاضلاب صنعتی برای تولید انرژی الکتریکی , حرارتی
- مدل سازی و تحلیل موتور احتراق داخلی و بررسی پارامتری اثرات بر روی توان خروجی
- شبیه سازی وتحلیل اگزرژی و انرژی سیستم تولید همزمان مجهز با میکروتوربین گازی
- شبیه سازی عددی بهینه سازی اقتصادی انرژی و اگزرژی در چرخۀ توربین گاز با گرمایش مجدد سیکل رانکین بخار
- شبیه سازی جابجایی آزاد نانوسیال و تاثیر نانو سیال بربهبود عملکرد و افزایش انتقال حرارت کانال سینوسی
- شبیه سازی رفتار جریان در سیکلونهای صنعتی و مشاهده رفتار جریان و نحوه جدایش ذرات معلق
- در زمینه شبیه سازی عددی عملکرد فینها و سطوح افزایشی انتقال حرارت تحت کاربردهای مختلف مهندسی
- شبیه سازی عددی خنک کننده های الکتریکی یا هیت سینک (Heat Sink)
- شبیه سازی احتراق شعله پیش آمیخته جزئی سندیا دی(Sandia D Flame) متان-هوا
- شبیه سازی احتراق غیرپیش آمیخته زغال-هوا با مشعل چرخشی و انتشار آلاینده اکسیدهای نیتروژن(NOx) در کوره زغالسنگ
- شبیه سازی پک باتری سه سلولی با استفاده از مدل MSMD و روش NTGK
- شبیه سازی احتراق گاز طبیعی متان-هوا با مدل احتراق اتلاف ادی(Eddy Dissipation)
- شبیه سازی عدی انواع توربین باد (عمودی و افقی) و بررسی شرایط جریان هوا در عبور از پره توربین
- شبیه سازی عددی محفظه احتراق (Combustion Chamber) و فرآیند احتراق در شرایط مختلف
- شبیه سازی عددی جریان دوفازی به صورت اویلری لاگرانژی و ذرات معلق درون فاز مایع
- شبیه سازی جریان هوای مغشوش حول جسم مانع(V-gutter bluff bodies)
- شبیه سازی انتقال حرارت در مبدل حرارتی پوسته و لوله
- شبیه سازی جریان هوا حول استوانه های دایره ای پشت سرهم نوسانی با روش دینامیک مش
- شبیه سازی بارش گردابه ای اطراف سیلندر دایره ای در جریان آرام و ناپایا
- شبیه سازی سه بعدی جریان مغشوش ناپایا حول استوانه
- شبیه سازی سایش(Erosion) در اتصال T لوله شامل جریان پروپان و تزریق قطرات آب با مدل فاز گسسته(DPM)
- شبیه سازی سایش در زانویی(Erosion) با مدل فاز گسسته(DPM)
- شبیه سازی احتراق غیر پیش آمیخته متان-هوا (non-premixed) همراه مدل تشعشعی P1
- شبیه سازی اجکتور بخار در یک سیستم آب شیرین کن(نمک زدایی) تقطیر چند مرحلهای با تراکم حرارتی بخار(MED-TVC)
- شبیه سازی احتراق مخلوط پیش آمیخته پروپان-هوا(premixed flame) در محفظه احتراق با پرش شعله و جسم ضخیم مثلثی
- شبیه سازی احتراق پودر زغال-هوا با مدل احتراق اتلاف ادی(Eddy Dissipation)
- شبیه سازی فرآیند جوشش جریانی مادون سرد براساس مدل جوشش RPI در لوله عمودی
- شبیه سازی جریان دوفازی جوشش جریانی مادون سرد سیال آب در لوله عمودی
- شبیه سازی احتراق شعله پیش آمیخته(premixed flame) متان-هوا در محفظه احتراق زیمونت
- شبیه سازی احتراق شعله غیرپیش آمیخته در محفظه احتراق برل(Berl Combustor)
- شبیه سازی جریان ناپایا سیال آب عبوری از روی استوانه
- شبیه سازی انتقال حرارت در مبدل حرارتی صفحه ای
- شبیه سازی انتقال حرارت تابشی با روش راستاهای مجزا (DO) در محیط دارای پراکندگی
- شبیه سازی انتقال حرارت نانوسیال در مبدل حرارتی دو لوله ای
- شبیه سازی جریان پایا در راهگاه ورودی، سوپاپ و سیلندر موتور احتراق داخلی
- شبیه سازی لوله شوک(shock tube)
- شبیه سازی جت هم محور آشفته پروپان-هوا
- شبیه سازی جدایش جریان مغشوش در دیفیوزر(diffuser) نامتقارن
- شبیه سازی جریان آشفته هوا در کانال موجدار پریودیک
- شبیه سازی جریان آرام کاملاً توسعه یافته سیال جیوه در لوله همراه شار گرمایی دیواره
- شبیه سازی جریان آب بین دو استوانه هم مرکز چرخان(جریان تیلور-کوئت)
- شبیه سازی جریان آشفته سیال در دیفیوزر نامتقارن دوبعدی
- شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی طبیعی جریان سیال بین دو استوانه غیر هم مرکز
- شبیه سازی جریان سیال درون فضای حلقوی شکل بین دو استوانه هم مرکز متحرک(چرخان) و ساکن
- شبیه سازی انتقال حرارت در مبدل حرارتی با جریان غیرهمسو(Counterflow Heat Exchanger)
- شبیه سازی انتقال حرارت در مبدل حرارتی پوسته و لوله
- شبیه سازی انتقال حرارت در لوله U شکل
- شبیه سازی فرآیند جوشش مایع در لوله S شکل
- شبیه سازی جریان زیرصوت(subsonic) در مجرای هوای ورودی(Air intakes) دیفیوزر داکت -S شکل
- شبیه سازی جریان آب درون یک لوله مدور مجهز به نوار مارپیچ و تابیده(twisted tape)
- شبیه سازی انتقال حرارت اجباری آب در کانال مستطیلی با برآمدگی ها و دیمپل های مختلف
- شبیه سازی جریان مغشوش در یک کانال با نمای پله وارون یا پس رو(backward facing step)
- شبیه سازی جریان گاز داخل سیکلون
- شبیه سازی جریان آرام و آشفته هوا داخل لوله یا خم S شکل
- شبیه سازی جریان هوا بر روی مانع و برآمدگی کف کانال
- شبیه سازی جریان آب در یک محفظه بسته مربعی درپوش دار متحرک(Lid driven cavity)
- شبیه سازی جریان دوفازی در رادیاتور(radiator)
- شبیه سازی جریان آب در لوله کاروگیت یا موجدار(corrugated pipe)
- شبیه سازی انتقال حرارت در مینی کانال حرارتی دولایه
- شبیه سازی انتقال حرارت در رادیاتور(radiator)
- شبیه سازی پدیده کاویتاسیون در پمپ در فشارهای متفاوت
- شبیه سازی پدیده کاویتاسیون جریان آب حول هیدروفویل
- شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی اجباری نانوسیال در مینی کانال زیگزاگی(zigzag channel)
- شبیه سازی رسوب دهی شیمیایی بخار گالیوم-آرسنید(GaAs) در راکتور یا واکنشگاه CVD
- شبیه سازی احتراق شعله غیرپیش آمیخته متان-هوا
- شبیه سازی احتراق متان-هوا با مدل انتقال گونه ها(species transport)
- شبیه سازی محفظه احتراق گازسوز متان-هوا
- شبیه سازی خنک کاری فیلمی(film cooling) پره توربین گاز
- شبیه سازی انتقال حرارت در کولر ترموالکتریک(TEC) به منظور خنک کاری پکیج آی سی بر روی برد PCB
- شبیه سازی جریان دوفازی در مخزن آب
- شبیه سازی تبخیر-چگالش آب-بخار آب در لوله حرارتی یا لوله گرمایی(Heat pipe) با مدل جریان چندفازی VOF
- شبیه سازی توربین بادی محور عمودی داریوس سه تیغه ای با استفاده از مش لغزان
- شبیه سازی جریان دوفازی گاز-مایع در راکتور ستون حبابی(Bubble column)
- شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی درون لوله با گرمایش موضعی روی دیواره لوله
- شبیه سازی جریان چندفازی در لوله حرارتی یا لوله گرمایی(Heat pipe)
- شبیه سازی مبدل حرارتی دو لوله ای
- شبیه سازی جریان دوفازی گاز-مایع در راکتور هواراند یا ایرلیفت(Airlift Reactor)
- شبیه سازی جریان آب در شیر قطع کن یا استپ ولو(stop valve)
- شبیه سازی خشک کن پاششی
- شبیه سازی سه بعدی پمپ گریز از مرکز
- شبیه سازی پمپ گریز از مرکز با مش لغزان(sliding mesh)
- شبیه سازی و تحلیل حرارتی هیت سینک فین دار
- شبیه سازی مبدل حرارتی جریان متقاطع
- شبیه سازی مبدل حرارتی پوسته-لوله بافل دار
- شبیه سازی جریان آب در شیر کشویی یا دروازه ای(Gate valve)
- شبیه سازی جریان هوای عبوری از فن پروانه ای در محفظه مستطیلی
- شبیه سازی کاویتاسیون(کاواکزایی) جریان دوفازی در اریفیس
- شبیه سازی انتقال حرارت و اختلاط گرمایی دو جریان آب با دماهای متفاوت درون زانویی یا لوله خمیده 90 درجه
- شبیه سازی انتقال حرارت هدایتی، جابجایی و تشعشعی در چاه حرارتی یا هیت سینک(Heat sink)
- شبیه سازی خنک کاری قطعات الکترونیکی چاه حرارتی(هیت سینک) با جریان اجباری هوا به کمک دمنده یا فن
- شبیه سازی کوره احتراق گازسوز متان-هوا با مدل انتقال گونه ها (species transport) و بررسی تولید آلاینده ها و NOx
- شبیه سازی احتراق شعله غیر پیش آمیخته یا پیش مخلوط(non-premixed combustion) متان-هوا
- شبیه سازی جریان چرخشی آب در داخل حفره یا محفظه استوانه ای بسته با درب چرخان یا متحرک(lid-driven cavity)
- پروژه شبیه سازی جریان آرام و آشفته هوا داخل لوله یا خم S شکل در نرم افزار انسیس فلوئنت(Ansys Fluent)
- شبیه سازی مبدل حرارتی لوله پره دار(فین)
- شبیه سازی انتقال حرارت در توربولاتور(turbulator) داخل لوله
- شبیه سازی مبدل حرارتی پوسته و لوله
- شبیه سازی جریان سیال و انتقال حرارت بر روی دسته لوله ها با آرایش مثلثی
- شبیه سازی جریان حول بدنه خودرو فورد
- شبیه سازی جریان آب در لوله ونتوری(venturi tube)
- شبیه سازی جریان جت آزاد آرام و آشفته
- شبیه سازی جریان پایا جت برخوردی به استوانه داغ در رژیم جریان آشفته
- شبیه سازی جریان جت آزاد لزج و غیرلزج
- شبیه سازی انتقال حرارت و جریان داخل منیفولد(manifold) یا چندراهه خروجی موتور احتراق داخلی
- شبیه سازی آنالیز حرارتی جریان پایا هوای عبوری از هیت سینک یا چاه گرمایی آلومینیومی(heat sink)
- شبیه سازی جریان هوا حول پره های فن جریان محوری
- شبیه سازی جریان پایا جت برخوردی به صفحه تخت داغ در رژیم جریان آشفته
- شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی(همرفت) مارانگونی-بنارد(Marangoni-Benard)
- شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی(همرفت) رایلی- بنارد
- شبیه سازی انتقال حرارت بر روی دسته لوله در یک مبدل حرارتی
- شبیه سازی کاویتاسیون هیدرودینامیکی در ونتوری
- شبیه سازی مبدل حرارتی یا مبادله کن گرمایی دولوله ای کویلی هلیکال
- شبیه سازی کویل تیوب کندانسور با مبرد R134
- شبیه سازی جریان دوفازی گاز-ذرات جامد در راکتور بستر سیال با روش اویلری-اویلری
- شبیه سازی جریان دوفازی گاز-ذرات جامد در بستر جوشان مخروطی با روش اویلری-اویلری
- شبیه سازی ژنراتور یا مبدل ترموالکتریک(TEG)
- شبیه سازی میدان جریان مارپیچ صفحات توزیع کننده گاز پیل سوختی
- شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی آزاد در محفظه ذوزنقه ای و بین دو صفحه غیرموازی
- شبیه سازی جداکننده سیکلونی
- شبیه سازی اجکتور
- شبیه سازی انتقال حرارت هدایتی در یک محفظه مستطیلی
- شبیه سازی جریان سیال نیوتنی بین دو استوانه هم مرکز دوار افقی
- شبیه سازی کلکتور خورشیدی صفحه تخت
- شبیه سازی جریان نانوسیال آب-آلومینا (Al2O3) در کانال موجدار
- شبیه سازی جریان دوفازی در لوله شیبدار
- شبیه سازی تاثیر میدان مغناطیسی(MHD) بر انتقال حرارت جریان نانوسیال آب-آلومینا (Al2O3) در یک محفظه مستطیلی
- شبیه سازی جریان دوفازی آب –هوا در کانال افقی
- شبیه سازی احتراق هیدروژن –هوا
- شبیه سازی جریان دو فازی در محیط متخلخل
- شبیه سازی جریان دوفازی(مایع-گاز) در یک محفظه مستطیلی
- شبیه سازی تاثیر مواد تغییر فاز دهنده (PCM) در هیت سینک و چاه حرارتی فین دار
- شبیه سازی انتقال حرارت ترکیبی جابجایی و تابش در محفظه بسته مربعی
- شبیه سازی اختلاط سیال در میکسر استاتیک یا همزن ایستایی
- شبیه سازی جریان درون یک لوله مدور مجهز به نوار مارپیچ و تابیده
- شبیه سازی انتقال حرارت همرفت اجباری نانوسیال آب-آلومینا (Al2O3) در جریان آرام در لوله
- شبیه سازی جریان دوفازی آب-روغن در میکروکانال با روش حجم سیال(VOF)
- شبیه سازی انتقال حرارت در مبدل حرارتی پوسته و لوله
انجام پروژه مهندسی هوافضا با نرم افزار انسیس فلوئنت:
- انجام پروژه شبیه سازی جریان مغشوش تراکم پذیر(گذر صوتی) در اطراف ایرفویل یا بالواره با زاویه حمله 4 درجه
- انجام پروژه شبیه سازی جریان آشفته تراکم پذیر در اطراف ایرفویل یا بالواره با زاویه حمله 8 درجه
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی جریان هوا حول ایرفویل کلارک وای(Clark-Y Airfoil) با زاویه حمله
- انجام پروژه شبکه بندی ایرفول ناکا 4412 در نرم افزار گمبیت(GAMBIT) و شبیه سازی جریان هوا حول ایرفویل با زاویه حمله و محاسبه ضرایب آیرودینامیکی
- انجام پروژه مدلسازی و شبیه سازی جریان هوا اطراف ایرفول ناکا 2412 و محاسبه ضرایب آیرودینامیکی
- شبیه سازی عددی و طراحی تجهیزات دفاعی مانند تانک، راکت، اژدر و پل های متحرک.
- انجام پروژه فلوئنت شبیه سازی اجزای بدنه هواپیما.
- شبیه سازی خنک کاری داخلی جابجایی پره توربین گاز
- شبیه سازی جریان دوفازی جت بخار پرسرعت از نازل داخل لوله
- شبیه سازی جریان مغشوش تراکم پذیر(گذر صوتی) در اطراف ایرفویل یا بالواره 2822 RAE
- شبیه سازی آیروآکوستیک در جریان مغشوش حول استوانه
- شبیه سازی و بررسی آیرودینامیکی جریان تراکم پذیر فراصوت حول جسم گوه ای(wedge) در حضور موج ضربه ای مایل
- شبیه سازی سه بعدی آیرودینامیکی یک بال(wing) در جریان گذر صوتی تراکم پذیر
- شبیه سازی جریان حول ایرفویل ناکا 4415 در زوایای حمله مختلف
- شبیه سازی توربین بادی محور عمودی داریوس سه پره با ایرفویل ناکا 0018 با روش دینامیک مش (6DOF)
- شبیه سازی جریان مافوق صوت حول ایرفول ناکا 0012
- شبیه سازی توربین بادی محور عمودی ساونیوس هلیکال
- شبیه سازی توربین بادی عمودی
- شبیه سازی توربین بادی ساونیوس
- شبیه سازی جریان هوا در نازل راکت
- شبیه سازی نازل مافوق صوت همگرا-واگرا در موتور سوخت جامد
- شبیه سازی نازل راکت همگرا-واگرا (rocket nozzle)
- شبیه سازی جریان هوا حول ایرفویل ناکا (NACA) 2415 در زوایای حمله مختلف
- شبیه سازی نازل همگرا-واگرا سه بعدی
- شبیه سازی جریان حول ایرفویل سه بعدی ناکا (NACA) 4412 با شبکه H
- شبیه سازی جریان هوا بر روی خودرو
- شبیه سازی جریان عبوری از فن محوری پروانه ای
- شبیه سازی جریان تراکم پذیر حول ایرفویل
- شبیه سازی جریان گذرنده از رتور و استاتور فن محوری در موتور توربوفن
- شبیه سازی جریان هوای عبوری از اسپویلر(spoiler) خودرو
- شبیه سازی جریان حول بدنه خودرو
- شبیه سازی تحلیل جریان آیرودینامیک حول بالواره یا ایرفویل مرکب سه المانی در زاویه حمله 4 درجه
- شبیه سازی جریان هوا بر روی خودرو هوندا
- شبیه سازی نازل موتور راکت(rocket nozzle)
- شبیه سازی جریان هوای اطراف جسم احمد(Ahmed Body)
- شبیه سازی جریان هوا حول کره در رینولدز ثابت
- شبیه سازی توربین بادی محور عمودی ساونیوس(Savonius) مارپیچ
- شبیه سازی جریان حول ایرفویل ناکا (NACA) 4412 با شبکه C در زوایای حمله مختلف
- شبیه سازی جریان های تراکم پذیر و تراکم ناپذیر حول ایرفویل ناکا 2412 با زاویه حمله 5 درجه با اعداد ماخ متفاوت
- شبیه سازی جریان هوا اطراف ایرفول ناکا 2412
- شبیه سازی جریان هوا اطراف ایرفول ناکا 0012 با زاویه حمله 6 درجه و محاسبه ضرایب آیرودینامیکی
- شبیه سازی کمپرسور سانتریفیوژ
- شبیه سازی نازل همگرا-واگرا در زوایای مختلف واگرایی و فشارهای ورودی متفاوت
- شبیه سازی پروانه(ایمپلر) و پوسته حلزونی پمپ گریز از مرکز (سانتریفیوژ)
- شبیه سازی پره های روتور توربین جریان شعاعی
- شبیه سازی روتور 37 ناسا برای کمپرسور محوری گذر صوتی
- شبیه سازی روتور 67 ناسا برای کمپرسور محوری گذر صوتی
- شبیه سازی روتور توربین محوری
- شبیه سازی پروانه و محفظه حلزونی(پوسته) پمپ گریز از مرکز
- شبیه سازی پروانه پمپ گریز از مرکز
- شبیه سازی پره های روتور کمپرسور گریز از مرکز
- شبیه سازی و تحلیل حرارتی پروانه و پره های کمپرسور گریز از مرکز در توربوشارژر
- شبیه سازی جریان حول استوانه
- شبیه سازی محفظه حلزونی(پوسته) پمپ گریز از مرکز
- شبیه سازی دیفیوزر اجکتور
انجام پروژه پزشکی با نرم افزار انسیس فلوئنت:
- شبیه سازی جریان خون در عروق و شریان کرونری
انجام پروژه مهندسی معماری و عمران با نرم افزار انسیس فلوئنت:
- شبیه سازی اثر جریان باد بر ساختمان های مرتفع و بلندمرتبه مجاور هم
- شبیه سازی تهویه مطبوع اتاق با توزیع هوا براساس کنترل جت هوای ورودی از دریچه تعبیه شده در سقف
- شبیه سازی جریان پیرامون آب شکن ها و موانع در کانال روباز مستطیلی
- شبیه سازی شکست سد
انجام پروژه مهندسی شیمی با نرم افزار انسیس فلوئنت:
- انجام پروژه فلوئنت شبیه سازی اختلاط در بیوراکتور استوانه ای و استفاده از روش قاب مرجع متحرک(MRF) و مدل فاز گسسته(DPM)
- انجام شبیه سازی تولید هیدروژن از ریفرمینگ بخار متانول در راکتور بر روی کاتالیست Cu/ZnO/Al2O3 جهت استفاده در پیل سوختی PEMFC
- شبیه سازی انتشار گازهای خروجی آلاینده از دودکش(chimney)
- شبیه سازی جریان گاز نیتروژن در مبدل کاتالیزوری متخلخل(catalytic converter)
- شبیه سازی جریان غیرنیوتنی محلول پلیمری پلی اکریل آمید در همزن یا میکسر استاتیکی(static mixer)
- شبیه سازی جریان گاز نیتروژن در مبدل کاتالیستی متخلخل(catalytic converter)
- شبیه سازی اتمایزر هوا وزشی(airblast atomizer) و اتمیزاسیون متانول
- شبیه سازی باتری لیتیم یون(LiMn2O4)
- شبیه سازی جریان دوفازی در مخزن(تانک) اختلاط همزن دار و بافل دار
- شبیه سازی کوره احتراق گازسوز متان-هوا با مدل انتقال گونه ها (species transport) و بررسی تولید آلاینده ها و NOx
موسسه انسیس سی اف دی قابلیت شبیه سازی و مدلسازی پروژه های زیر را با نرمافزار انسيس فلوئنت (Ansys Fluent) دارد:
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه جریان بر روی سرریزهای پلکانی(Step overflow)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه آبشستگی در اطراف پایه پل ها (Scour)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عددی میکرواحتراق(micro-Combustion)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیهسازی توربین بادی داریوس(Darius Wind Turbine)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه دیوارهای آبشکن(Water Jug)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی اجکتور (ejector)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی اندرکنش سازه و سیال
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی نانوسیال (nanofluid)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت تشعشعی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی کاویتاسیونCavitation
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان در محیط متخلخل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی پدیده کاویتاسیون در سرریزها (Spillway)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی کنترل آلودگی هوا در اطراف ساختمانها
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان سیال غیرنیوتنی در یاتاقان های لغزشی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی آب شیرین کن خورشیدی(solar still)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی پدیده شکست سد (dam failure)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه مدلسازی سه بعدی جریان ناشی از شکست سد
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان در محفظه بویلر بازیافت حرارت(waste heat boiler)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی تشعشع در راکتور تصفیه آب(water treatment)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی تزریق جت مایع
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عملکرد اجکتورها (Ejector) با سیالات نیوتنی و غیرنیوتنی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عددی سیکلون ها
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان سیال حول یک سیلندر استوانه ای شکل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت و جریان نانوسیالها درون لوله
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی بیوراکتور غشایی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی آزاد در محفظه همراه نانوسیال آلومینا
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت در میکروکانال مستطیل شکل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عددی پدیده ضربه قوچ در خط لوله
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عددی کلکتور فتوولتائیک-حرارتی(Thermal photovoltaic collector)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی تاثیر باد بر روی ساختمانهای بلند
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت و جریان نانوسیال بین دو استوانه هم مرکز
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان در برج خنککننده(cooling tower)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان بین دو استوانه هم مرکز (کوئت-تیلور) (Couette-Taylor Flow )
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی اجباری نانوسیال در هیت سینک یا چاه گرمایی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عددی احتراق زیست توده
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در محفظه مثلثی شکل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در محفظه مکعبی شکل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی بهبود انتقال حرارت در مبدل پوسته و لوله با استفاده از نانوسیال آب-آلومینا
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال هیبریدی نقره/گرافن در یک لوله مدور با شار گرمایی ثابت
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی خنک کاری پردازنده با نانوسیال
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت و جریان نانوسیالات در مبدل حرارتی صفحه ای
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی بهبود انتقال حرارت جابجایی اجباری در لوله با استفاده از نانوسیال آب-آلومینا
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال هیبریدی مبتنی بر گرافن در رادیاتورها
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان و انتقال حرارت جابجایی اجباری نانوسیال تحت تاثیر میدان مغناطیسی(MHD) در لوله
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان و انتقال حرارت نانوسیال در لوله گرمایی(heat pipe)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در مبدل حرارتی لوله مارپیچ
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در میکرومبدل گرمایی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در نازل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان و انتقال حرارت نانوسیال در محیط متخلخل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان و انتقال حرارت جابجایی اجباری نانوسیال آب-آلومینا/اکسیدآهن تاثیر تحت میدان مغناطیسی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان و انتقال حرارت جابجایی اجباری نانوسیال آب-مس در محیط متخلخل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در میکروکانال متخلخل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان و انتقال حرارت نانوسیال در یک کانال با دیوارهای سینوسی شکل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در یک لوله مارپیچی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان حول استوانه چرخان(Rotating cylinder)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان حول استوانه در اعداد رینولدز پایین
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان سیال غیرنیوتنی حول استوانه
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان آرام حول استوانهها
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان حول استوانه در حال نوسان
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان حول استوانه ها با آرایش پشت سرهم
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان مغشوش حول یک استوانه مربعی
- انجام پروژه در زمینه شبیه سازی جریان حول استوانه با استفاده از روش شبکه بولتزمن
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی آکوستیکی جریان مغشوش حول استوانه
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان حول یک استوانه تحت تاثیر میدان مغناطیسی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان حول یک استوانه و بهینهسازی آن
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان سیال غیرنیوتنی حول استوانههای متحرک
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان سیال حول استوانه تحت تاثیر ارتعاشات القایی ناشی از گردابه(
- Vortex-Induced Vibration)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال حول استوانه متحرک
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی توربین بادی ترکیبی ساونیوس و داریوس
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی توربین فرانسیس(francis turbine)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی خنککاری پرههای توربین گازی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی دودکش خورشیدی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی توربین ترکیبی هلیکال-ساونیوس
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی توربین بادی محور قائم
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی ایرواکوستیک ایرفویل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی توربین بادی محور افقی با ایرفویل های متفاوت
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عملکرد ایرفویل در زوایای حمله مختلف
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی ایرفویل نامتقارن
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی بهینهسازی توربین بادی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی ایرفویل غیرمتقارن کلارکوای
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی تاثیر آیرودینامیکی نصب دفلکتور
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی و بهینه سازی ایرفویل NACA 0015
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عددی خنک کاری لایه ای
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عملکرد آیرودینامیکی توربین بادی با محور افقی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عملکرد توربین آبی محور عمودی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی تشکیل یخ روی ایرفویل
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی لوله گرمایی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در لوله گرمایی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان در لوله گرمایی نوسانی(pulsating heat pipe)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در لوله مجهز به نوار مارپیچ
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عددی و بهینه سازی مبدل حرارتی پوسته – لوله
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در لوله تخت شده
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی مبدل حرارتی دارای کویل مارپیچ
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی مواد تغییر فاز دهنده در یک محفظه
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عملکرد کلکتور خورشیدی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی تاثیر ماده تغییر فازدهنده (PCM) در مبدل حرارتی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان در لوله حرارتی نوسانی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عددی فرایند جوشش جریانی(boiling)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی تأثیر نازل مخروطی مولد جریان چرخشی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی عددی تبخیر فیلم ریزان درون لوله(falling film)
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان نانوسیال در میکرولوله
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان و انتقال حرارت جابجایی نانوسیال در مبدل های حرارتی دو لوله ای
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جریان سیال نیوتنی و غیرنیوتنی بین لولههای هممرکز دوار
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی توربولاتورهای پیچشی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی لوله های مارپیچ
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی لوله گرمایی ترموسیفون
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت جوشش مادون سرد
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی نانوسیال آلومینیوم اکسید/آب در کلکتور خورشیدی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت در مبدل حرارتی دو لولهای دارای توربولاتور
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی تاثیر نوار پیچ خورده یا نوار تابیده بر عملکرد مبدل حرارتی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی جوشش استخری تحت تاثیر میدان مغناطیسی
- انجام پروژه فلوئنت در زمینه شبیه سازی انتقال حرارت در میکروکانال
مقالات و مراجع انسیس فلوئنت(ANSYS Fluent):
- A model for droplet heating and its implementation into ANSYS Fluent
- Comparison of STAR-CCM+ and ANSYS Fluent for simulating indoor airflows
- ANSYS fluent CFD modeling of solar air-heater thermoaerodynamics
- Comparative evaluation of OpenFOAM® and ANSYS® Fluent for the modeling of annular reactors
- Investigation of differences in Ansys solvers CFX and fluent
- CFD analysis of biodiesel blends and combustion using Ansys Fluent
- Assessment of particle-tracking models for dispersed particle-laden flows implemented in OpenFOAM and ANSYS FLUENT
- CFD Ansys-fluent simulation of prevention of dioxins formation via controlling homogeneous mass and heat transfer within circulated fluidized bed combustor
- Improving building energy efficiency through ventilated hollow core slab systems
- Mass Transfer Modeling of CsCl During Crystallization of Molten LiCl-KCl-CsCl Salt Mixture
- Multiphysics Computational Modeling of Nuclear Reactors Small Size Through the Coupling of Serpent Codes and Fluent
- A Comparative Evaluation of Turbulence Models for H2/N2 Combustion Using the Eulerian Transported PDF Approach
- Enhancing heat transfer efficiency and entropy generation minimization in Micro-Channel Heat Sinks through pillar spacing and diameter optimization
- Optimization of the Mixing in a Gas-lift Anaerobic Digester of Municipal Wastewater Sludge
- Temperature fields in liquids: A comparison of CFD simulations with Digital Holographic Interferometry and thermocouples
- Characterization, modelling and validation of the efficiency of oxyhydrogen gas (HHO) in gasoline engine
- CFD Simulation on The Effect of Impeller Immersion Depth and Impeller Rotational Speed on The Flow Pattern and Temperature Drop of Molten Ferronickel
- Development and validation of a thermophysical numerical model of an inert chamber for pyrochemical conversion of spent nuclear fuel
- Analysis of the non-uniform thermal environment of local floor and ceiling radiant heating: numerical simulation and thermal comfort experiment
- Effect of Spherical Silver Particles Size of the Catalyst Bed on Hydrogen Peroxide Monopropellant Thruster Performance
- Comparative sustainability analysis of serpentine flow-field and straight channel PEM fuel cell designs
- Mesh discretization for modelling continuous casting in CFD: A comparison of tetrahedral, polyhedral and hexahedral mesh elements when modelling turbulent flow
- A Parametric Study for Cascaded Pin Finned Heat Sink Filled with Low Melting Point Alloy: A Numerical Examination
- Convective Heat Transfer Analysis in Turbulent Nanofluid Flow Through a Rectangular Channel with Staggered Obstacles: A Numerical Simulation
- Enhancing PV Solar Panel Efficiency through Integration with a Passive Multi-Layered PCMs Cooling System: A Numerical Study
- CFD study of heat transfer in power‐law fluids over a corrugated cylinder
- Numerical analysis of enhancing water-drop fairing design to mitigate vortex-induced vibrations by applying angular slot
- The Validation of Rectangular Sharp Crested Weir Flow using ANSYS–FLUENT
- Simulation of Aerodynamic Heating on Object over Hypersonic and High-Hypersonic Airflow
- Examining Various Finned Collector Geometries in the Water/Al2O3 Based PV/T System: An Analysis Using Computational Fluid Dynamics Simulation
- Numerical Analysis of Heat Transfer Deterioration of Hydrogen Flowing in a Circular Pipe under Transcritical Boundary Conditions
- Analysis of the Drag-Reduction Ability of the Layout and Cross-Sectional Shapes of Subsea Structures in the Critical Flow Mode
- Operational uptime and other measures of performance of an open car park in fire
- Modeling and Simulation of Drilling Gas Mixing Process with Various Conditions in Oil and Gas Pipeline Network
- Effects of cooler shape and position on solidification of phase change material in a cavity
- Impact of Wind Tower Geometry on Ventilation Efficiency in Semi-Enclosed Spaces: A Parametric Analysis
- Computational fluid dynamics-based study on the heavy crude oil-water emulsion flow through sudden expansion, contraction and 90° bend
- Numerical simulation of encapsulated mobilized-thermal energy storage vessels with multiple tubular sub-containers under varied geometrical configurations
- Numerical Investigations of Thermo-Fluidic Characteristics in Innovative Parallel Plate Fin Heat Sink Design Subjected to Parallel Flow
- CFD Simulation and analysis of windings cooling using ANSYS FLUENT
- Computational modeling of crack flows in a hydropower stilling basin
- Analytical design and computational fluid dynamics analysis for optimizing fixed ventilation systems for power transformer: Numerical study and experimental
- Analisis numerik pengaruh Cut Ratio terhadap kinerja perpindahan panas di dalam pipa penukar kalor dilengkapi Coaxial Cross Twisted Tape dengan V-Cut
- The Application of Computational Fluid Dynamics (CFD) to Decrease Carbon Footprint in Perforated Holes in Different Permeability
- Experimental and computational modeling analysis of double slope solar still with a trapezoidal channel for preheating
- Heat Transfer Enhancement of the Absorber Tube in a Parabolic Trough Solar Collector through the Insertion of Novel Cylindrical Turbulators
- DESIGN AND NUMERICAL ANALYSIS OF PULSEJET ENGINE BY USING ANSYS FLUENT
- Numerical and experimental investigation for melting behavior of phase change material in the annulus of two concentric pipes
- Mixed convection analysis of nanofluid flow inside an indented microchannel
- Numerical model and experimental research of a new two-tier micro-flame combustor for gas turbines
- Experimental and numerical analysis of hybrid nano-enhanced phase change material (PCM) based flat plate solar collector
- Numerical study for the improvement of performance of Savonius wind turbine having elliptical blades
- Comparative analysis of tube designs in heat exchangers: A numerical simulation study for enhanced thermal-flow efficiency,” optimizing wavy tubes bundle
- Computational Fluid Dynamics Evaluations on New Designs of the Delta-Shaped Blade Darrieus Hydrokinetic Turbine
- Numerical Study on the Effect of Incorporating Phase Change Materials in a Wall
- Numerical and experimental study of the forced convection heat transfer for a circular cylinder
- Turbulence model validation for calculation of flow parameters and aerodynamic characteristics of a passenger plane
- Numerical investigation of flow in vertical rectangular channels equipped with three different obstacles shape
- CFD modelling of two-phase critical flow with different length to diameter ratio horizontal tubes
- Optimized design and simulation study of liquid-cooled heat sink model for IGBT module based on TPMS structure
- The effect of downstroke angle of attack on the aerodynamic performance of dragonfly during take-off
- Comparative analysis of NACA 0015 airfoil with bump using CFD
- Numerical investigations for smoke movement in industrial shed with C shaped collection channel
- ANALYSIS OF MICRO GAS TURBINE PERFORMANCE USING MODELLING APPROACH
- Dynamic Response Analysis of Interference and Vibration Between Deep-Water Drilling Riser and Production Riser
- Numerical and Experimental Design of a Helix Coil Hydrogen Cooling System
- Hydrodynamic Analysis of Trailing Suction Hopper Dredger with Opened Bottom Door
- Numerical investigation on the thermal performance of perforated and non-perforated twisted fins at different twisting angles
- Evaluating influence of CFD mesh on flow characteristics of pneumatic brake valve differential section
- Experimental and numerical study of combined impinging jets at low nozzle-plate distance for confined and unconfined impingement plate
- Thermal analysis for evaluating the required cooling time of the emergency plan exemption for the Maanshan PWR units
- Numerical simulation of flow in the inlet chamber of an automotive air conditioning condenser
- Proton Exchange Membrane Fuel Cell Performance Modeling and Characterization
- Performance of new hybrid heat sink with trimmed fins and microchannels for thermal control of a triple-junction concentrator photovoltaic cell
- Vibration mitigation of wind turbines with tuned liquid damper using fluid-structure coupling analysis
- A numerical investigation of novel segmented PCM blocks filled with different phase change material cooling for Lithium-Ion battery
- Numerical Prediction of the Aerodynamics and Aeroacoustics of a 25 kW Horizontal Axis Wind Turbine
- A comparative analysis of rotating airfoils focusing on aerodynamic performance and airflow patterns through 2D unsteady simulations
- Numerical two-dimensional optimization of a cylindrical fuselage for bioinspired unmanned aerial vehicle based on non-dominated sorting genetic algorithm-II
- Numerical and experimental investigation for helical savonius rotor performance improvement using novel blade shapes
- Effect of convergent divergent channel on hydro-thermal evaluation for two outlet mini-channel heat sink model
- Numerical investigation of heat transfer characteristics and flow structure inside sudden expansion channel
- Numerical investigation on the supersonic flow around a saboted bullet
- Numerical Investigation of Ground Effect on Airfoil
- Validation of Vehicle Drag Coefficient Performed by Using Simulation And Experimental Method
- Numerical Analysis of Extended Annular Jet Impingement for Sustainable Solar Air Heate
- Effect of Number of Channels on Performance of PEM Fuel Cells for Serpentine Type Channel Configuration
- ANSYS Fluent-CFD analysis of a continuous single-slope single-basin type solar still
- Reduced mechanism approach of modeling premixed propane-air mixture using ANSYS Fluent
- ANSYS FLUENT-based modeling and hydrodynamic analysis for a spherical underwater robot
- CFD analysis of an elliptical pin fin heat sink using ansys fluent v12. 1
- Performance analysis of a new type of wind resistance brake mechanism based on FLUENT and ANSYS
- Computational simulation of boil-off gas formation inside liquefied natural gas tank using evaporation model in ANSYS fluent
- Analysis and simulation of the fluid field in thermal water-jet nozzle based on ANSYS FLUENT & ICEM CFD
- Using the Ansys Fluent for simulation of two-sided lid-driven flow in a staggered cavity
- Study of two-dimensional laminar flow in a polar cavity by Ansys Fluent
- Thermal analysis of the permanent magnet synchronous generator with the use of Ansys Fluent
- Numerical simulation of casting filling process based on FLUENT
- Simulation of viscous flow around surface ship using ANSYS-Fluent CFD code
- Wind turbine CFD modeling using a correlation-based transitional model
- Effect of air velocity, fuel rate and moisture content on the performance of updraft biomass gasifier using fluent tool
- CFD modeling and validation of oxy-fired and air-fired entrained flow gasifiers
- Analysis of the effect of body shape of multiport averaging Pitot tube on permanent pressure loss using ANSYS/FLUENT
- Maximizing the heat transfer through fins using CFD as a tool
- Computational fluid dynamics study of fluid flow and aerodynamic forces on an airfoil
- A CFD analysis of a solar air heater having triangular rib roughness on the absorber plate
- CFD analysis of convergent-divergent nozzle
- Modelling of methane flow in porous environment with one active degassing borehole located in the cavern using the CFD programmed Fluent
- Flow simulations using two-dimensional thermal Lattice Boltzmann method
- Simulation of gas-solid turbulent fluidized bed hydrodynamic
- CFD analysis of heat transfer in a helical coil heat exchanger using fluent
- CFD simulation and heat loss analysis of the solar two power tower receiver
- CFD analysis of pressure loss during flow by hydraulic directional control valve constructed from logic valves
- CFD modeling of gas–solid flow in an internally circulating fluidized bed
- Design and flow velocity simulation of diffuser augmented wind turbine using CFD
- A CFD based heat transfer and fluid flow analysis of a conventional solar air heater
- Development of a predictive CFD fouling model for diesel engine exhaust gas systems
- CFD Simulation of Heat Transfer and Turbulent Fluid Flow over a Double Forward‐Facing Step
- Numerical investigation of hydrodynamics and heat transfer of elongated bubbles during flow boiling in a microchannel
- CFD analysis for solar chimney power plants
- Modelling potential action for building protection against flow of methane from the underground using the Fluent software
- Optimization of divergent angle of a rocket engine nozzle using computational fluid dynamics
- Numerical modelling of the temperature distribution in a two-phase closed thermosyphon
- CFD simulation for flow over passenger car using tail plates for aerodynamic drag reduction
- Numerical modeling of finned heat exchangers
- CFD simulation of solid–liquid stirred tanks
- Numerical Simulation of Water‐Based Alumina Nanofluid in Subchannel Geometry
- Convergence criteria establishment for 3D simulation of proton exchange membrane fuel cell
- CFD Analysis of Pulverized-Coal Combustion of Burner Used In Furnace with Different Radiation Models
- Volume-of-fluid (VOF) simulations of marangoni bubbles motion in zero gravity
- Numerical modelling of the gas flow through perforated plates
- Performance comparison of a single and triple tangential inlet gas separation cyclone: A CFD Study
- CFD modeling of the in-cylinder flow in Direct-injection Diesel engine
- Wind flow simulation in the vicinity of tall buildings through CFD
- Thermal and fluid dynamic analysis of solar chimney building systems
- CFD simulation of a solar radiation absorber
- Numerical simulation of combustion processes in a gas turbine
- Three dimensional effects in Taylor flow in circular microchannels
- Computational optimization of vehicle aerodynamics